Ledai su bananais🍦
2025-07-27
Subtiliai saldūs ledai iš rikotos, bananų ir natūralių pieno produktų su natūraliu razinų sirupu su apelsinais. Tobulas vasaros desertas.
GAMINIMO EIGA:
1️⃣ Sumaišykite 25 g cukraus, dekstrozę ir sausus pieno miltelius.
2️⃣ Želatiną užmerkite į šaltą vandenį.
3️⃣ Pieną pašildykite iki 50°C. Tuo metu kiaušinių trynius išplakite su likusiu 25 g cukraus, kol masė taps šviesi ir puri.
4️⃣ Lėtai supilkite šiltą pieną į trynius, nuolat maišydami.
5️⃣ Suberkite sausą cukraus mišinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
6️⃣ Įpilkite grietinėlę, sudėkite želatiną ir kaitinkite mišinį iki 82°C.
7️⃣ Karštą masę supilkite į šaltą indą ir greitai atvėsinkite, tada padėkite į šaldytuvą per naktį.
8️⃣ Kitą dieną įmaišykite rikotą ir griežinėliais pjaustytus bananus, sutrinkite viską trintuvu iki vientisos, švelnios masės.
9️⃣ Supilkite į ledų aparatą ir plakite pagal gamintojo instrukcijas.
Jei neturite ledų aparato:
1. Supilkite masę į metalinį arba plastikinį indą.
2. Įdėkite į šaldiklį.
3. Kas 30–45 min. išimkite ir gerai išmaišykite šakute ar trintuvu kad nesusidarytų ledo kristalai. Kartokite 4 – 5 kartus
Maždaug prieš 30 minučių iki valgymo išimkite ledus iš šaldiklio ir padėkite į šaldytuvą, kad suminkštėtų.
Skanaus!
Panašūs receptai
Mūsų produktai naudojami recepte
-
available in stock

