Crêpes Suzette — prancūziški blyneliai su apelsininiu romo padažu 🍊🔥

2025-10-20
Pranzūziški blyneliai su apelsininiu romo padažu. Pagal legendą jaunas virėjas netyčia padegė padažą ruošdamas desertą Velso princui. Patiekalas labai patiko princui ir buvo pavadintas Suzette vardu — damos, sėdėjusios prie princo stalo.
INGREDIENTAI:
Blyneliai:

🥛 Pienas — 180 g
💧 Šaltas vanduo — 60 g
🍊 Razinų sirupas su apelsinu — 60 g (jei neturite sirupo, pakeiskite 60 g vandens ir įdėkite šiek tiek apelsino žievelės)
🥚 Kiaušiniai — 2 vnt.
🧈 Sviestas (ištirpintas) — 42 g
🍬 Cukrus — 12,5 g
🧂 Druska — 1/3 arb. šaukštelio
🌾 Kvietiniai miltai — 120 g

🍊 Apelsinų padažas (Suzette padažas):

🍊 Šviežiai spaustos apelsinų sultys — 200 g
🍋 Šviežiai spaustos citrinų sultys — 25 g
🍊 1 didelio apelsino žievelė
🍬 Cukrus — 100 g
🧈 Sviestas — 100 g
🥃 Tamsusis Romas — 50 g

GAMINIMO EIGA:

Blyneliai:

1. Supilkite visus ingredientus, išskyrus miltus ir gerai išmaišykite. Pridėkite miltus ir išmaišykite tešlą dar kartą iki vientisos masės.
2. Palikite 30 min. kambario temperatūroje.
3. Kepdami blynus, visada sutepkite keptuvę sviestu. Kepkite ant mažos ūgnies.

Padažas
1. Į platų puodą ar keptuvę sudėkite apelsino žievelę, apelsinų sultis, citrinų sultis, sviestą ir cukrų.
2. Kaitinkite iki užvirimo ir virkite ant silpnos ugnies, kol padažas šiek tiek sutirštės ir taps blizgus.
3. Supilkite romą ir švelniai pakreipkite keptuvę prie ugnies arba uždekite ilgais degtukais, kad romas užsiliepsnotų.🔥
4. Kai liepsna užges, sudėkite blynelius į keptuvę.
5. Kaitinkite dar 1–2 minutes, vis palaistydami padažu.
6. Išdėkite blynelius ant lėkštės ir užpilkite likusiu padažu.
Skanaus!

Panašūs receptai

Mūsų produktai naudojami recepte