🍜 Ramen
2025-07-10
Ramen – tai japoniška sriuba su makaronais. Prieš keletą metų paragavau ją kavinėje, ir nuo tada labai norėjosi ją pasigaminti namuose.
Deja, neradau kai kurių ingredientų, naudojamų tradiciniame recepte. Taip pat neviriau sultinio 12 valandų, kaip tai daroma Japonijoje. Nepaisant to, galiausiai man pavyko pagaminti labai skanią ramen sriubą, artimą originalui. 🍲
Deja, neradau kai kurių ingredientų, naudojamų tradiciniame recepte. Taip pat neviriau sultinio 12 valandų, kaip tai daroma Japonijoje. Nepaisant to, galiausiai man pavyko pagaminti labai skanią ramen sriubą, artimą originalui. 🍲
INGREDIENTAI:
Sultiniui:
• 500 g kiaulienos kaulų arba sprandinės su kauliuku
• 1 svogūnas (perpjautas pusiau) 🧅
• 2 morkos, stambiai pjaustytos 🥕
• 6 česnako skiltelės 🧄
• Mažas gabaliukas imbiero (~3 cm), griežinėliais
• Sauja svogūnų laiškų
• Salierų stiebas, stambiai pjaustytas
• Druska pagal skonį 🧂
• Apie 2,5–3 l vandens 💧
Keptai kiaulienai:
• 500–700 g kiaulienos sprandinės
• 2 š. sviesto 🧈
• 2–3 česnako skiltelės, lengvai traiškytos
• Keli čiobrelių stiebai (arba žiupsnelis džiovintų) 🌿
• Druska ir šviežiai maltų pipirų
• 2 š. sojų padažo 🍶
• 2 š. balzaminio acto
• 100 ml riebios grietinėlės (30–35%) 🥛
Marinuotiems kiaušiniams:
• Virti kiaušiniai 🥚
• 100 ml sojų padažo
• 100 ml vandens
• 1–2 a.š. rudojo cukraus
• 1 a.š. ryžių degtinės (arba švelnaus spirito)
• 1 a.š. balzaminio arba vyno acto
Makaronams (jei gaminate patys):
• 1 M dydžio kiaušinis
• 100 g kietųjų kviečių (durum) miltų
• (nebūtina, bet galite įberti žiupsnelį druskos)
Patiekimui:
• Nori lapai
• Smulkinti svogūnų laiškai
• 500 g kiaulienos kaulų arba sprandinės su kauliuku
• 1 svogūnas (perpjautas pusiau) 🧅
• 2 morkos, stambiai pjaustytos 🥕
• 6 česnako skiltelės 🧄
• Mažas gabaliukas imbiero (~3 cm), griežinėliais
• Sauja svogūnų laiškų
• Salierų stiebas, stambiai pjaustytas
• Druska pagal skonį 🧂
• Apie 2,5–3 l vandens 💧
Keptai kiaulienai:
• 500–700 g kiaulienos sprandinės
• 2 š. sviesto 🧈
• 2–3 česnako skiltelės, lengvai traiškytos
• Keli čiobrelių stiebai (arba žiupsnelis džiovintų) 🌿
• Druska ir šviežiai maltų pipirų
• 2 š. sojų padažo 🍶
• 2 š. balzaminio acto
• 100 ml riebios grietinėlės (30–35%) 🥛
Marinuotiems kiaušiniams:
• Virti kiaušiniai 🥚
• 100 ml sojų padažo
• 100 ml vandens
• 1–2 a.š. rudojo cukraus
• 1 a.š. ryžių degtinės (arba švelnaus spirito)
• 1 a.š. balzaminio arba vyno acto
Makaronams (jei gaminate patys):
• 1 M dydžio kiaušinis
• 100 g kietųjų kviečių (durum) miltų
• (nebūtina, bet galite įberti žiupsnelį druskos)
Patiekimui:
• Nori lapai
• Smulkinti svogūnų laiškai
GAMINIMO EIGA:
1. Sultinys
Kiaulieną sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite.
Nugraibykite susidariusias putas, po 10 min. virimo pakeiskite vandenį.
Sudėkite svogūną, morkas, česnaką, imbierą, žaliųjų svogūnų lapus.
Virkite ant mažos ugnies 2 val. be dangčio, retkarčiais nugraibant putas.
Perkoškite per sietelį į švarų puodą. Kietas dalis išmeskite.
2. Kepta kiauliena
Mėsą pabarstykite druska ir pipirais.
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite iš visų pusių. Įdėkite sviestą, česnaką ir čiobrelius. Pakepkite dar apie 1 min iš visų pusių. Nukelkite nuo ugnies.
Įpilkite sojų padažo.
Uždengę folija kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.
Mėsą išimkite, o likusį skystį iš indo supilkite į keptuvę.
Įpilkite balzaminio acto ir šiek tiek pavirkite.
Šį skystį supilkite į nukoštą sultinį. Išmaišykite, paragaukite, įdėkite druską ir pipirus pagal poreikį.
3. Marinuoti kiaušiniai
Kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir uždėkite ant ugnies.
Kai vanduo užvirs, virkite 3–4 minutes, tada greitai perkelkite kiaušinius į šaltą vandenį.
Nulupkite ir sudėkite į marinatą: sojų padažą, vandenį, cukrų, degtinę ir actą.
Palikite šaldytuve per naktį
4. Makaronų gamyba (jei darote namuose)
Į dubenį įmuškite 1 M dydžio kiaušinį, suberkite 100 g durum miltų.
Išmaišykite šakute, kol pradės formuotis tešla, tada minkykite rankomis, kol taps vientisa ir standi.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių pailsėti kambario temperatūroje.
Iškočiokite ir supjaustykite norimo storio juostelėmis (galite naudoti makaronų pjaustyklę ar peilį).
Virkite 1–2 minutes pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
5. Patiekimas
Į dubenį įpilkite sultinį ir 2 stalo šaukštus grietinėlės, sumaišykite iki vientisumo.
Įdėkite makaronus.
Viršuje padėkite plonomis juostelėmis supjaustytą sprandinę, pusiau perpjautus marinuotus kiaušinius, nori lapus, pjaustytus svogūnų laiškus.
🌟 Pastabos • Grietinėlę visada dėkite pabaigoje, kai sultinys nebėra verdantis – taip išvengsite susisluoksniavimo.
• Kiaušinius galima pasiruošti iš anksto – laikyti iki 3 dienų šaldytuve.
Skanaus! 🍜
Kiaulieną sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite.
Nugraibykite susidariusias putas, po 10 min. virimo pakeiskite vandenį.
Sudėkite svogūną, morkas, česnaką, imbierą, žaliųjų svogūnų lapus.
Virkite ant mažos ugnies 2 val. be dangčio, retkarčiais nugraibant putas.
Perkoškite per sietelį į švarų puodą. Kietas dalis išmeskite.
2. Kepta kiauliena
Mėsą pabarstykite druska ir pipirais.
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite iš visų pusių. Įdėkite sviestą, česnaką ir čiobrelius. Pakepkite dar apie 1 min iš visų pusių. Nukelkite nuo ugnies.
Įpilkite sojų padažo.
Uždengę folija kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.
Mėsą išimkite, o likusį skystį iš indo supilkite į keptuvę.
Įpilkite balzaminio acto ir šiek tiek pavirkite.
Šį skystį supilkite į nukoštą sultinį. Išmaišykite, paragaukite, įdėkite druską ir pipirus pagal poreikį.
3. Marinuoti kiaušiniai
Kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir uždėkite ant ugnies.
Kai vanduo užvirs, virkite 3–4 minutes, tada greitai perkelkite kiaušinius į šaltą vandenį.
Nulupkite ir sudėkite į marinatą: sojų padažą, vandenį, cukrų, degtinę ir actą.
Palikite šaldytuve per naktį
4. Makaronų gamyba (jei darote namuose)
Į dubenį įmuškite 1 M dydžio kiaušinį, suberkite 100 g durum miltų.
Išmaišykite šakute, kol pradės formuotis tešla, tada minkykite rankomis, kol taps vientisa ir standi.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių pailsėti kambario temperatūroje.
Iškočiokite ir supjaustykite norimo storio juostelėmis (galite naudoti makaronų pjaustyklę ar peilį).
Virkite 1–2 minutes pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
5. Patiekimas
Į dubenį įpilkite sultinį ir 2 stalo šaukštus grietinėlės, sumaišykite iki vientisumo.
Įdėkite makaronus.
Viršuje padėkite plonomis juostelėmis supjaustytą sprandinę, pusiau perpjautus marinuotus kiaušinius, nori lapus, pjaustytus svogūnų laiškus.
🌟 Pastabos • Grietinėlę visada dėkite pabaigoje, kai sultinys nebėra verdantis – taip išvengsite susisluoksniavimo.
• Kiaušinius galima pasiruošti iš anksto – laikyti iki 3 dienų šaldytuve.
Skanaus! 🍜
Panašūs receptai
Mūsų produktai naudojami recepte
-
available in stock
-
available in stock
-
available in stock