🍲 Plovas

2025-09-18
Lengvas ir skanus plovo receptas su basmati ryžiais, raugerškio uogomis ir rūkyta druska 🍚🥕🧄
INGREDIENTAI:
• 700 g kiaulienos, jautienos ar avienos
• 3 svogūnai 🧅
• 1 didelė morka 🥕
• 2 česnako galvutės 🧄
• 3 stiklinės basmati ryžių
• 1 v.š. raugerškio uogų
• Rūkyta druska Salt Odyssey (pagal skonį)
• Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
• Cukrus (pagal skonį)
• 4 v. š. kiaulių taukų arba alyvuogių aliejus (kepimui)

GAMINIMO EIGA:

1️⃣ Paruoškite ryžius
• Užpilkite basmati ryžius 70 °C vandeniu, įberkite 1 v.š. druskos.
• Palikite bent 40 – 60 min.

2️⃣ Paruoškite daržoves ir mėsą.
• Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
• Morką supjaustykite ilgais stiliaus šiaudeliais.
• Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

3️⃣ Kepimas
• Įkaitinkite puodą su taukais (ar alyvuogių aliejumi).
• Sudėkite svogūnus ir kepkite iki auksinės spalvos.
• Įdėkite mėsą, apskrudinkite iš visų pusių.
• Įdėkite morkas, kepkite, kol suminkštės.

4️⃣ Skonis
• Įpilkite karšto vandens, suberkite rūkytą druską, pipirus ir truputį cukraus.
• Paragaukite ar netrūksta druskos, cukraus ar pipirų
• Sudėkite visą česnaką (galvutes nepjaustytos).
• Virkite ant silpnos ugnies ~40 min.

5️⃣ Ryžiai
• Ryžius dar kartą nuplaukite ir nupilkite vandenį.

• Sudėkite į puodą ir tolygiai paskleiskite.
• Užpilkite vandens taip, kad dengtų ryžius ~1 cm.
• Užberkite raugerškio uogų.
• Virkite atidengę 10–12 min., kol vanduo beveik susigers ir ryžiai beveik pasigamins.
• Jeigu vanduo per greitai išgaruoja, arba ryžiai pradeda svilti dugne, įpilkite truputį vandens.
• Kai vanduo beveik išgaruos, o ryžiai bus beveik išvirę, nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite pailsėti 1 valandai.
✨ Skanaus! ✨

Mūsų produktai naudojami recepte