🥣 Kreminė moliūgų sriuba 🍂

2025-10-11
Trinta moliūgų sriuba su rozmarinu ir keptu česnaku. Paprastas ir labai skanus receptas.🍂
INGREDIENTAI:
• 🥧 1 muskatinis moliūgas (arba kitas kepimui tinkamas)
• 🌿 Rozmarino šakelė
• 🧄 1 česnako galvutė
• 🧂 Druska ir pipirai
• 🧅 1–2 svogūnai
• 🫒 Alyvuogių aliejus
• 🥄 Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
• 🍖 Mėsos sultinys
• 🧈 Sviesto gabalėlis
• 🥛 Grietinėlė ir moliūgo sėklos patiekimui (nebūtina)

GAMINIMO EIGA:

• Paruoškite moliūgą.
Perpjaukite jį pusiau, išimkite sėklas, įpjaukite minkštimą. Į vidų įdėkite rozmariną, perpjautą pusiau česnaką (pjūviu žemyn), apibarstykite druska ir pipirais.
• Kepkite orkaitėje 180 °C apie 1 valandą, kol moliūgas suminkštės.
• Nulupkite odą ir supjaustykite moliūgą kubeliais. Iškepusį česnaką išspauskite iš lukštų.
• Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite svogūnus, Įberkite šiek tiek muskato riešuto.
• Sudėkite moliūgą ir česnaką prie svogūno, supilkite sultinį, kad padengtų daržoves. Užvirkite ir virkite, kol moliūgas taps labai minkštas.
• Įdėkite sviesto gabalėlį ir sutrinkite sriubą trintuvu iki švelnios, vientisos masės.
• Patiekimas.
Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite skrudintomis moliūgo sėklomis, šlakeliu grietinėlės ir, jei norite, trupučiu alyvuogių aliejaus
Skanaus!✨

Mūsų produktai naudojami recepte