🧑‍🍳 Lašiša su voveraitėmis grietinėlės padaže

2025-07-24
Lašišos kepsniai ir grietinėlės padažas su miške skintomis voveraitėmis. Nesudėtingas ir skanus receptas.
INGREDIENTAI:
• Lašišos kepsneliai
• Rūkyta druska ir juodieji pipirai
• Alyvuogių aliejus
• Gabalėlis sviesto
• 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
• 2–3 skiltelės česnako
• Šviežios voveraitės
• 1 v.š. balzaminio acto
• 1 a.š. garstyčių
• 1 a.š. cukraus
• 150–200 ml grietinėlės
• Druska pagal skonį
• Šlakelis vandens
• Šiek tiek citrinos sulčių arba džiovintos citrinos griežinėlis
• Kelios čiobrelių šakelės

GAMINIMO EIGA:

1. Lašišos kepsnelius pabarstykite rūkyta druska ir pipirais. (Vienam kepsniui užtenka vos žiupsnelio druskos) Gerai įkaitinkite keptuvę, kad kepsniai nepriliptų prie jos. Įpilkyte alyvuogių aliejaus. Kai aliejus pradės šiek tiek garuoti įdėkite lašišos kepsnius. Kepkite po 3 – 4 min iš kiekvienos pusės. (Jeigu kepsniai limpa prie keptuvės – dar ne laikas apversti). Atidėkite kepsnius į šoną.

2. Į tą pačią keptuvę įdėkite sviestą.
Pirmiausia kepkite svogūną, kol suminkštės, tada sudėkite plonai supjaustytą česnaką.
Po to – voveraites, kepkite, kol gražiai apskrus.

3. Įpilkite balzaminio acto, įmaišykite garstyčias ir cukrų.
Supilkite grietinėlę, įpilkite truputį vandens.
Pagal skonį įdėkite rūkytos druskos, šiek tiek citrinos sulčių arba džiovintos citrinos griežinėlį.

4. Paragaukite padažą, jeigu skonis Jums patinka į keptuvę sudėkite apkeptą lašišą ir čiobrelio šakeles.
Troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 min., kol visi skoniai susijungs.

5. Skanaus!

Mūsų produktai naudojami recepte