Jautienos troškinys su vynu🍷(beef bourguignon)

2025-07-16
Lengvas ir labai skanus jautienos troškinio su vynu receptas
INGREDIENTAI:
• 1 kg jautienos troškinimui (pvz., kumpis), stambiai supjaustytos
• 200 g šoninės, gabaliukais
• 1 didelis svogūnas 🧅
• 2 morkos 🥕
• 3–4 skiltelės česnako 🧄
• 200 g pievagrybių, supjaustytų
• 500 ml sauso raudono vyno 🍷
• ~300 ml vandens
• 2 v.š. pomidorų pastos
• Druska, juodieji pipirai
• 2 lauro lapai
• 1 a.š. džiovinto čiobrelio arba kelios šakelės šviežio
• Alyvuogių aliejus arba sviestas kepimui

GAMINIMO EIGA:

1. Keptuvėje gerai apskrudinkite jautienos gabaliukus iš visų pusių. Atidėkite.
2. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite šoninę iki traškumo. Atidėkite.
3. Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir morkas. Kepkite kol suminkštės. Įpilkite vyno, pavirkite 5–10 min., kad šiek tiek nugaruotų alkoholis. Nukelkite nuo ugnies.
4. Atskirai keptuvėje svieste apkepkite grybus su česnaku iki minkštumo. Atidėkite.
5. Viską (mėsą, šoninę, daržoves, grybus) sudėkite į keraminį ar metalinį troškinimo indą (su dangčiu). Įpilkite vandens, įmaišykite pomidorų pastą, įdėkite prieskonius, druską, pipirus.
6. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę 150°C temperatūroje. Troškinkite ~3 val., kol mėsa taps visiškai minkšta.
Skanaus! 🍛

Mūsų produktai naudojami recepte