🍣 Naminiai SUSHI
2025-07-06
INGREDIENTAI:
🍚 Ryžiams:
• 1 stiklinė sušių ryžių
• 1 stiklinė vandens
• Druska (pagal skonį)
• Cukrus (pagal skonį)
• Šlakelis balzaminio acto (arba ryžių acto)
🍶 Tamsiam glajui (sojų pagrindu):
• 2 v. š. sojų padažo
• 1 v. š. medaus
• 1 a. š. žuvies padažo
• ½ citrinos sulčių
• 1 a. š. mangų padažo
🧁 Kreminiam padažui:
• 2 v. š. majonezo
• 1 a. š. pomidorų pastos
• ½ a. š. garstyčių
• ¼ a. š. kario miltelių
• ¼ a. š. rūkytos paprikos
• ½ a. š. cukraus
• Žiupsnelis druskos
• 2 v. š. tepamo sūrio
🥒Įdarui
• 1 avokadas (plonai supjaustytas)
• ½ agurko (supjaustytas šiaudeliais)
• Jūros dumlių salotos
🐟 1 variantas – tunas:
• Tuno kepsnys
• Sviestas (kepimui)
• Česnakas
• Čiobreliai
🦐 2 variantas – krevetės:
• Krevetės
• Sviestas
• Česnakas
• Šlakelis balto vyno
• Truputis sojų padažo
• Šiek tiek medaus
🥢 Papildomai:
• Nori lakštai
• Rūkyta lašiša (griežinėliai viršui)
• 1 stiklinė sušių ryžių
• 1 stiklinė vandens
• Druska (pagal skonį)
• Cukrus (pagal skonį)
• Šlakelis balzaminio acto (arba ryžių acto)
🍶 Tamsiam glajui (sojų pagrindu):
• 2 v. š. sojų padažo
• 1 v. š. medaus
• 1 a. š. žuvies padažo
• ½ citrinos sulčių
• 1 a. š. mangų padažo
🧁 Kreminiam padažui:
• 2 v. š. majonezo
• 1 a. š. pomidorų pastos
• ½ a. š. garstyčių
• ¼ a. š. kario miltelių
• ¼ a. š. rūkytos paprikos
• ½ a. š. cukraus
• Žiupsnelis druskos
• 2 v. š. tepamo sūrio
🥒Įdarui
• 1 avokadas (plonai supjaustytas)
• ½ agurko (supjaustytas šiaudeliais)
• Jūros dumlių salotos
🐟 1 variantas – tunas:
• Tuno kepsnys
• Sviestas (kepimui)
• Česnakas
• Čiobreliai
🦐 2 variantas – krevetės:
• Krevetės
• Sviestas
• Česnakas
• Šlakelis balto vyno
• Truputis sojų padažo
• Šiek tiek medaus
🥢 Papildomai:
• Nori lakštai
• Rūkyta lašiša (griežinėliai viršui)
GAMINIMO EIGA:
Ryžių paruošimas:
Ryžius nuplaukite 5 kartus, kol vanduo taps skaidrus.
Pamirkykite 30 min. šaltame vandenyje.
Virkite su 1 stikline vandens 12 min.
Dar šiltus ryžius pagardinkite druska, cukrumi ir balzaminiu actu. Išmaišykite ir atvėsinkite.
Tamsaus glajaus paruošimas:
Visus glajaus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Kreminio padažo paruošimas:
Visus ingredientus išmaišykite dubenėlyje iki vientisos, kreminės masės.
Įdaro paruošimas:
Tuno variantas:
• Tuno kepsnį kepkite svieste su česnaku ir čiobreliais po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Krevetinis variantas:
• Krevetes apkepkite svieste su česnaku, įpilkite šlakelį vyno, šiek tiek sojų padažo ir medaus. Kepkite padaže, kol jis nesutirštės.
Sušių sukimas:
Ant bambukinio kilimėlio padėkite nori lapą.
Tolygiai paskleiskite ryžius.
Užtepkite juostą kreminio padažo.
Įdėkite pasirinktą įdarą (tunas arba krevetės).
Toliau avokadas, agurkas, jūros dumblių salotos.
Susukite ir supjaustykite ritinėliais.
Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite rūkytos lašišos griežinėlį.
Apšlakstykite tamsiu glajumi.
Skanaus!
Ryžius nuplaukite 5 kartus, kol vanduo taps skaidrus.
Pamirkykite 30 min. šaltame vandenyje.
Virkite su 1 stikline vandens 12 min.
Dar šiltus ryžius pagardinkite druska, cukrumi ir balzaminiu actu. Išmaišykite ir atvėsinkite.
Tamsaus glajaus paruošimas:
Visus glajaus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Kreminio padažo paruošimas:
Visus ingredientus išmaišykite dubenėlyje iki vientisos, kreminės masės.
Įdaro paruošimas:
Tuno variantas:
• Tuno kepsnį kepkite svieste su česnaku ir čiobreliais po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Krevetinis variantas:
• Krevetes apkepkite svieste su česnaku, įpilkite šlakelį vyno, šiek tiek sojų padažo ir medaus. Kepkite padaže, kol jis nesutirštės.
Sušių sukimas:
Ant bambukinio kilimėlio padėkite nori lapą.
Tolygiai paskleiskite ryžius.
Užtepkite juostą kreminio padažo.
Įdėkite pasirinktą įdarą (tunas arba krevetės).
Toliau avokadas, agurkas, jūros dumblių salotos.
Susukite ir supjaustykite ritinėliais.
Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite rūkytos lašišos griežinėlį.
Apšlakstykite tamsiu glajumi.
Skanaus!
Panašūs receptai
Mūsų produktai naudojami recepte
-
Laukiame papildymo