Kepta Dorada
17-02-2025
Ar žinojote, kad dorada buvo viena mėgstamiausių žuvų senovės Romoje? Turtingi romėnai ne tik ją valgė per puotas, bet ir augino specialiuose baseinuose prie jūros!
Štai greitas ir labai skanus receptas, kaip pagaminti doradą orkaitėje! 🤩🔥

1-2 porcijos

1 val.
INGREDIENTAI:
• Dorada
• 1 citrina (sultys ir žievelė) 🍋
• 1 apelsinas (sultys ir žievelė) 🍊
• Graikiški žuvies prieskoniai 🧂
• Graikiškas raudonėlis (oregano) 🌿
• 3 česnako skiltelės, smulkintos 🧄
• Jūros druska – 10 g (2 arb. šaukšteliai) / 1 kg žuvies 🧂
• Extra virgin alyvuogių aliejus – 2 v. š.
• 1 citrina (sultys ir žievelė) 🍋
• 1 apelsinas (sultys ir žievelė) 🍊
• Graikiški žuvies prieskoniai 🧂
• Graikiškas raudonėlis (oregano) 🌿
• 3 česnako skiltelės, smulkintos 🧄
• Jūros druska – 10 g (2 arb. šaukšteliai) / 1 kg žuvies 🧂
• Extra virgin alyvuogių aliejus – 2 v. š.
ŽINGSNIAI
✅ 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
✅ 2. Paruoškite doradą:
• Būtinai nuskuskite žvynus ir išvalykite vidurius.
• Galvą galite palikti arba nuimti, priklausomai nuo pageidavimų.
• Kiekvienoje pusėje įpjaukite žuvį įstrižai, kad marinatas geriau įsigertų.
✅ 3. Paruoškite marinatą:
• Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską,
• 1/3 citrinos sulčių, 1/3 apelsino sulčių, pusės citrinos ir pusės apelsino žievelę,
• Graikiškus prieskonius, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
✅ 4. Ištepkite doradą – gerai įtrinkite marinatu iš visų pusių ir iš vidaus. Žuvį ilgai marinuoti nereikia, 15-30 minučių visiškai užteks.
✅ 5. Kepkite orkaitėje 25–35 min., priklausomai nuo dydžio:
• 500 g doradai – apie 25 min.
• 1 kg doradai – apie 30–35 min.
✅ 6. Svarbu! Kepkite doradą atidengtą, kad oda gražiai apskrustų.
• Jei norite dar traškesnės odelės, paskutines 5 minutes temperatūrą padidinkite iki 220°C arba įjunkite grilio funkciją! 🔥
✅ 7. Kaip patikrinti, ar dorada iškepė?
• Termometru: Jei storiausia žuvies vieta pasiekė 55–60°C, ji iškepusi! 🌡️
• Šakute: Įbedkite šakutę į storiausią vietą – jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo ir atrodo nepermatoma, ji paruošta! 🍽️
✨ Skanaus! ✨ 😍🎉
✅ 2. Paruoškite doradą:
• Būtinai nuskuskite žvynus ir išvalykite vidurius.
• Galvą galite palikti arba nuimti, priklausomai nuo pageidavimų.
• Kiekvienoje pusėje įpjaukite žuvį įstrižai, kad marinatas geriau įsigertų.
✅ 3. Paruoškite marinatą:
• Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską,
• 1/3 citrinos sulčių, 1/3 apelsino sulčių, pusės citrinos ir pusės apelsino žievelę,
• Graikiškus prieskonius, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
✅ 4. Ištepkite doradą – gerai įtrinkite marinatu iš visų pusių ir iš vidaus. Žuvį ilgai marinuoti nereikia, 15-30 minučių visiškai užteks.
✅ 5. Kepkite orkaitėje 25–35 min., priklausomai nuo dydžio:
• 500 g doradai – apie 25 min.
• 1 kg doradai – apie 30–35 min.
✅ 6. Svarbu! Kepkite doradą atidengtą, kad oda gražiai apskrustų.
• Jei norite dar traškesnės odelės, paskutines 5 minutes temperatūrą padidinkite iki 220°C arba įjunkite grilio funkciją! 🔥
✅ 7. Kaip patikrinti, ar dorada iškepė?
• Termometru: Jei storiausia žuvies vieta pasiekė 55–60°C, ji iškepusi! 🌡️
• Šakute: Įbedkite šakutę į storiausią vietą – jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo ir atrodo nepermatoma, ji paruošta! 🍽️
✨ Skanaus! ✨ 😍🎉
Panašūs receptai
Naujienlaiškis
Prenumeruokite naujienlaiškį ir apie visus pasiūlymus, naujienas bei nuolaidas sužinokite pirmieji. Jūs galite atsisakyti naujienlaiškio bet kuriuo laiku.
Ačiū!
Jūs sekmingai prenumeravote naujienlaiškį.
Įsigykite mūsų produktus
-
available in stock
17-02-2025
Ar žinojote, kad dorada buvo viena mėgstamiausių žuvų senovės Romoje? Turtingi romėnai ne tik ją valgė per puotas, bet ir augino specialiuose baseinuose prie jūros!
Štai greitas ir labai skanus receptas, kaip pagaminti doradą orkaitėje! 🤩🔥

INGREDIENTAI:

1-2 porcijos

1 val.
• Dorada
• 1 citrina (sultys ir žievelė) 🍋
• 1 apelsinas (sultys ir žievelė) 🍊
• Graikiški žuvies prieskoniai 🧂
• Graikiškas raudonėlis (oregano) 🌿
• 3 česnako skiltelės, smulkintos 🧄
• Jūros druska – 10 g (2 arb. šaukšteliai) / 1 kg žuvies 🧂
• Extra virgin alyvuogių aliejus – 2 v. š.
• 1 citrina (sultys ir žievelė) 🍋
• 1 apelsinas (sultys ir žievelė) 🍊
• Graikiški žuvies prieskoniai 🧂
• Graikiškas raudonėlis (oregano) 🌿
• 3 česnako skiltelės, smulkintos 🧄
• Jūros druska – 10 g (2 arb. šaukšteliai) / 1 kg žuvies 🧂
• Extra virgin alyvuogių aliejus – 2 v. š.
ŽINGSNIAI
✅ 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
✅ 2. Paruoškite doradą:
• Būtinai nuskuskite žvynus ir išvalykite vidurius.
• Galvą galite palikti arba nuimti, priklausomai nuo pageidavimų.
• Kiekvienoje pusėje įpjaukite žuvį įstrižai, kad marinatas geriau įsigertų.
✅ 3. Paruoškite marinatą:
• Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską,
• 1/3 citrinos sulčių, 1/3 apelsino sulčių, pusės citrinos ir pusės apelsino žievelę,
• Graikiškus prieskonius, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
✅ 4. Ištepkite doradą – gerai įtrinkite marinatu iš visų pusių ir iš vidaus. Žuvį ilgai marinuoti nereikia, 15-30 minučių visiškai užteks.
✅ 5. Kepkite orkaitėje 25–35 min., priklausomai nuo dydžio:
• 500 g doradai – apie 25 min.
• 1 kg doradai – apie 30–35 min.
✅ 6. Svarbu! Kepkite doradą atidengtą, kad oda gražiai apskrustų.
• Jei norite dar traškesnės odelės, paskutines 5 minutes temperatūrą padidinkite iki 220°C arba įjunkite grilio funkciją! 🔥
✅ 7. Kaip patikrinti, ar dorada iškepė?
• Termometru: Jei storiausia žuvies vieta pasiekė 55–60°C, ji iškepusi! 🌡️
• Šakute: Įbedkite šakutę į storiausią vietą – jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo ir atrodo nepermatoma, ji paruošta! 🍽️
✨ Skanaus! ✨ 😍🎉
✅ 2. Paruoškite doradą:
• Būtinai nuskuskite žvynus ir išvalykite vidurius.
• Galvą galite palikti arba nuimti, priklausomai nuo pageidavimų.
• Kiekvienoje pusėje įpjaukite žuvį įstrižai, kad marinatas geriau įsigertų.
✅ 3. Paruoškite marinatą:
• Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską,
• 1/3 citrinos sulčių, 1/3 apelsino sulčių, pusės citrinos ir pusės apelsino žievelę,
• Graikiškus prieskonius, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
✅ 4. Ištepkite doradą – gerai įtrinkite marinatu iš visų pusių ir iš vidaus. Žuvį ilgai marinuoti nereikia, 15-30 minučių visiškai užteks.
✅ 5. Kepkite orkaitėje 25–35 min., priklausomai nuo dydžio:
• 500 g doradai – apie 25 min.
• 1 kg doradai – apie 30–35 min.
✅ 6. Svarbu! Kepkite doradą atidengtą, kad oda gražiai apskrustų.
• Jei norite dar traškesnės odelės, paskutines 5 minutes temperatūrą padidinkite iki 220°C arba įjunkite grilio funkciją! 🔥
✅ 7. Kaip patikrinti, ar dorada iškepė?
• Termometru: Jei storiausia žuvies vieta pasiekė 55–60°C, ji iškepusi! 🌡️
• Šakute: Įbedkite šakutę į storiausią vietą – jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo ir atrodo nepermatoma, ji paruošta! 🍽️
✨ Skanaus! ✨ 😍🎉
ĮSIGYKITE MŪSŲ PRODUKTUS
-
available in stock
PANAŠŪS RECEPTAI